27-05-2018

Sønderborg Sommerrevy - Før var vi alle i samme båd

Flot indpakning og højt tempo skjuler de værste fejl og mangler i ujævn Sønderborg Revy.

ANMELDELSEN BRINGES OGSÅ I EKSTRA BLADET

* * *

Hvis man skal sælge sin lettere ramponerede villa til en god pris, skal man sørge for at male stuerne i pæne farver, og sætte blomster i vinduet.

Samme model er benyttet til årets revy i Sønderborg. Indpakningen er indbydende. Scenografi, kostumer og lys er virkelig lækkert, og musikalsk sidder den også lige i skabet med Thomas Pakulas lækre melodier og arrangementer og velklingende lille orkester. Instruktør Jeanne Boel sørger for et højt tempo og et show, der flyder så let over scenen, at man helt glemmer at revyen nummer for nummer kun meget sporadisk hæver sig over den bløde mellemvare.

Der er ikke nok gode revynumre blandt de 23 udvalgte, til at man kan være tilfreds. Jeg talte to, måske tre, hvis man tager den fikse åbning med. Her leger holdet elegant med den gamle vise ”Vi er alle i samme båd”, som i 2018-versionen handler om, at det i dag er op til alle at sejle deres egen sø.

Indledningen er kvik og idérig, vi kommer bl.a. med til idéudvikling i DR, og besøger Dansk Sprognævns nye hovedsæde i Bogense, hvor duoen Lasse & Mathilde sjunger så lejfigt, at ’fynsk er fint’. Det er slet ikke så tosset.

Men herefter falder niveauet. Det meste er for pjattet og ligegyldigt, selvom det er en fin idé, at lade Jeanne Boel være Sophie Løhdes stolte mor i en tekst, der ikke skåner Innovationsministeren.

Anden akt bølger op og ned. Det starter med et flot arrangeret dansktop-potpourri, dykker med en dum sketch, stiger med Lone Rødbroes varme vise til Prins Henrik om at danskerne viste ham respekt for sent, dykker igen, hvor end ikke en dygtig Bjarne Antonisens fine parodi kan redde en bovlam tekst om Anders Samuelsen. Vi skal helt hen mod slutningen, før Asger Reher som Kim Jung-Un minder os om, at revyens opgave ikke kun er at fremkalde fjollet latter, men også at få os til at tænke over verden omkring os. Teksten er af Leif Maibom og Reher serverer den skarpt og farligt.

Leif Maibom, Sønderborg Revyens skaber, er for første gang ikke med på scenen, men vi får alligevel hans stemme til sidst som Thorleif, i telefondialog med hans elskede Ragnhild Margrethe. Karsten Jansfort er her sendt på en uriaspost i et nummer, der slet ikke klæder denne elegante og dygtige revymand.

Bag den smukke og indbydende facade, skjuler sig for mange fejl og mangler til at Sønderborg Revyen kan kaldes en succes i år.

HOT: Det er en lækker revy at se på og lytte til.

NOT: Skrig og skrål kan ikke skjule en svag tekst, men det er der for meget af.

Sønderborg Sommerrevy – før var vi alle i samme båd.

Tekst og musik af: Leif Maibom, Thomas Pakula, Jeanne Boel, Jan Svarrer, Søren Anker Madsen, Rasmus Krogsgaard, Mads Keiser, Rasmus Søndergaard, Kasper Le Fevre, Bjørn Bønne Christensen og Søren Kragh-Jacobsen m.fl.

Instruktion & koreografi: Jeanne Boel. Scenografi: Klaus Kristensen. Kostumer: Henrik Børgesen. Lysdesign: Jesper Hansen. Kapelmester: Thomas Pakula.

Medvirkende: Lone Rødbroe, Jeanne Boel, Asger Reher, Karsten Jansfort og Bjarne Antonisen.

Spiller på Comwell Hotel Sønderborg til 21. juli.

Anmeldt 26. maj (premiere)

Forestillingsfoto: Stefan Kragh.