04-05-2018

For hyggens skyld

Tre musikalske skuespillere og en dygtig musiker hygger om gæsterne på Nordsjællands smukkest beliggende kro. 

* * * *

Den rutinerede skuespillertrio Ann Hjort, Lise-Lotte Norup og Ole Rasmus Møller har fundet sammen med musiker og sanger Niels Bugge omkring et musikalsk kabaretshow, der spiller på den guddommeligt smukt beliggende Fyrkroen udenfor Gilleleje i Nordsjælland frem til 9. juni.

Kroen, der også er kendt for at lægge Danmarks mindste scene til Gillelejerevyen senere på sommeren, har fået nye ejere, og de satser heldigvis på mere underholdning til, eller nærmere efter, maden, som denne torsdag var god gedigen stegt flæsk som vor mor lavede den, uden så mange dikkedarer, og som fredag/lørdag er en lidt finere 3-retters menu.

"For hyggens skyld" kalder de deres show, og den titel rammer lige i plet. Den lille sal har et begrænset antal pladser, så det er indlysende, at de ikke laver showet for pengenes skyld. Når pengene er små, kan man lige så godt lave noget, man selv kan lide og stå inde for, og så skal publikum nok også blive godt underholdt. Og det bliver vi så.

Det er en kvik, meget musikalsk og lækkert swingende kabaret, der stikker ud i flere retninger, men med den snigende modenhed som en lille, fint viklet rød tråd. Alene, at der i indledningen henvises til et Grethe Hemmeshøj-program i radioen, siger vist alt. 

De tre kender hinanden usædvanligt godt; Ole Rasmus Møller og Lise-Lotte Norup optrådte sammen helt tilbage i midt af 80'erne, noget af materialet er fra dengang, men holder stadig. Den gode stemning på det lille podie smitter til salen, så kabaret'en fra start til slut lever op til den bebudede hygge.

Det er nu ikke fordi, de ikke gerne vil mene og sige noget gennem numrene. Det indledende "De' beton" er en musikalsk legestue, der handler om at man bliver syg og dårlig af dårligt indeklima. Nummeret har 35 år på bagen, men emnet er dugfriskt.

Ann Hjort har en fin lille monolog om at have nået en alder, hvor mændene ikke pifter og sender hede blikke efter én længere; og hun savner det sgu! Pointen er at man bliver klogere med alderen, og måske skulle have piftet tilbage. Et godt pip i #MeToo-tiden.

Der er en musikalsk trio om lange ventetider i det kommunale embedsværk, som heller ikke har mistet nogen aktualitet, selvom telefonerne fra KTAS er et nostalgisk gensyn. Til gengæld kommer vi også omkring dagens Danmark, når Lise-Lotte Norup præsenterer en app til mobilen med øvelser til overgangsalderen, eller når der skarpt ironiseres over overflodsdanskere, der flygter med overskuddet til behageligere himmelstrøg og til Medinas musik ' da er ligeglade'.

Grundejerforeningens kvaler og samlivets små udfordringer bliver sjovt behandlet i både musik og ord, og vi bliver taget på en rejse til Andalusiens fyrige land i selskab med Lola, der fordrejer hovederne på de unge mænd under oliventræernes skygge.

Med selvironi, charme og gråt hår serverer trioen, vældigt fint suppleret af Niels Bugge, der selv byder ind med et par sange og elegant guitarspil, en let, hyggelig og først og fremmest musikalsk anretning, der langt overgår niveauet i kroens bud på sommerrevy de seneste par somre.

"For hyggens skyld". Tekst og musik af bl.a. Carl-Erik Sørensen, Allan Mortensen, Lise-Lotte Norup, Ole Rasmus Møller, Ann Hjort, Benny Andersen, Alberte, Iben Plesner, Lorca, Leif Maibom, Jakob Morild, Jesper Malmose, Jantzen/Aagaard, Bjørn ”Bønne” Christensen, Niels Bugge, standardnumre fra ”The American Songbook”, Lennon/ McCartney, Paul Simon, Aske Bentzon, Sebastian, Michael Bublé m.fl

Scenisk arrangement: Zita de Fries.

Medvirkende: Lise-Lotte Norup, Ann Hjort, Ole Rasmus Møller og Niels Bugge.

Spiller på Fyrkroen v/ Gilleleje torsdag-lørdag til 9. juni.

Anmeldt 3. maj.