02-12-2017

Julehjertet

En af årets faste juletraditioner er Eventyrteatrets juleforestilling i Tivoli, og heller ikke i år skuffer de dygtige og charmerende teaterbørn. 

* * * * 

I min familie er det ikke jul, hvis ikke man har været i Tivolis Glassalen og set Eventyrteatrets juleforestilling. Sådan det været i 15 år, og mine 'børn' er selvsagt ikke rigtigt børn længere, men Eventyrteatret vokser de altså ikke fra.

Årets forestilling "Julehjertet" skuffer da bestemt heller ikke. Der er julehygge fra start til slut i den timelange forestilling, selvom rammehistorien selvfølgelig handler om at julen er truet. Det er den, fordi julemandens bedste pakkenisse, den forældreløse Kastanje, har fundet en klump nisseguld og er løbet hjemmefra. Uden pakkenissen kan man ikke nå at få alle gaverne klar til jul, og hvis alverdens børn ikke får gaver, så holder de op med at tro på julemanden. Situationen er med andre ord kritisk i Sneborg, hvor tiden begynder at rinde ud for overnissen Rolex.

Kastanje er gået på jagt efter mere af det ulovlige nisseguld, der fordrejer hovedet på nisser så de mister julestemningen, og hun søger nordpå til Guldnisserne, hvor hun møder tre tossede muddernisser og alkymistnissen Trumf, der, viser det sig mange år tidligere blev forvist fra Sneborg fordi han lavede guld, og dermed også mistede sin elskede Kamille, der er Kastanjes sørgmodige moster.

Kastanjes søde venner, Nellike og Hasle, drager ud for at finde deres veninde, og møder undervejs en jodlende tysk juletræsnisse og nogle stenede Påskenisser med rastafarihår, der synger reggae og er luddovne. Til sidst kommer også de til Guldnissernes hjem og opdager, at nisseguldet slet ikke er så farligt, bare man har hjertet på rette sted.

Bummelum, så ender alting godt, julen bliver reddet, de forskellige kærestepar får hinanden og alle, børn som voksne, går glade og opstemte ud i Tivolis julepyntede forlystelsespark, nynnende på de fine sange, som Eventyrteatrets huskomponist Christian Dahlberg igen har skrevet, så det lyder af noget man kender i forvejen, men alligevel er spritnyt.

Den søde og hyggelige historie er i år skrevet af Morten Dahl-Lützhøft og det store ensemble af søde, dygtige og charmerende eventyrbørn og -unge er fint instrueret af Bo Skødebjerg.

Der spilles komedie, synges og danses med en iver og energi, der smitter. Hvis man ikke er kommet i julestemning, så kommer man det i løbet af forestillingen. Og det kan igen blive en glædelig jul.

"Julehjertet"

Af Morten Dahl-Lützhøft. Musik: Christian Dahlberg.

Instruktion: Bo Skødebjerg. Scenografi: Ane Løkken. Kostumer: Christine Brincker. Koreograf: Jeff Schjerlund.

Medvirkende: 23 børn og unge fra Eventyrteatret. 

Spilles i Glassalen i Tivoli lørdage og søndage frem til 17. december.

Anmeldt 2. december.