27-11-2017

Gas Galla Show

Flot musicalkoncert med fremragende sangere, musikere og dansere sender Østre Gasværk på ombygning.

* * * * *

Fra begyndelsen af det nye år skal Østre Gasværk Teater gennemgå en længe ønsket renovering af publikumspladserne, så man fremover kommer til at sidde bedre og - ikke mindst - så publikumsopbygningen bliver mere fleksibel. Det skal nok blive godt.

Inden dette sker lukker og slukker teatret med koncertshowet "Gas Galla", der består af nogle af de største sange fra musicals opført på teatret gennem årene; fra danske "Atlantis", "Skammerens datter" og "Jordens søjler", over klassikere som "Les Miserables", "West Side Story" og "Miss Saigon" og tilbage til det danske med "Elsk mig i nat" og "Shubidua - The Musical". Beatles-teaterkoncerten "Come Together", Gasolin-teaterkoncerten "Gasolin" og de to kultmusicals "Hair" og "Jesus Christ Superstar" er også repræsenteret.

Altså en omgang blandede musikalske bolsjer, samlet vældigt effektfuldt af René Vinther, der ved hjælp af teatrets store drejescene, ni dygtige dansere med Stine Andersen i spidsen som en slags hvid teateralf, får bundet numrene sammen i et handlingsløst, æstetisk smukt show, som først og fremmest imponerer ved solisternes fremragende sangstemmer.

Skulle man være i tvivl om, hvorvidt den danske musicalscene har sangere på internationalt niveau, så skal man blot lægge vejen omkring Østre Gasværk i den korte periode dette show spiller. Der synges aldeles uovertruffent godt.

Hele showet starter med Nicoline Sif Møllers smukke, smukke version af "On my own" fra "Les Miserables", fortsætter med Jimmy Jørgensens malmfulde "All you need is love", der bliver et brag af et shownummer med et dansende 'strygeorkester' inden Casper Phillipson leverer et af flere højdepunkter med den isnende smukke "Langebro", det næste leverer han inden pausen med "Der er en Gud" fra den ganske nye "Jordens søjler" og det bliver også ham, der lukker og slukker inden finalen med den hjertegribende "Gethsemane" fra "Jesus Christ Superstar".

Pernille  Petersson, Morten Kjær og Nicoline Siff Møller tager os gennem et medley fra "Atlantis" med bl.a. "Morgen på Atlantis", der netop er stemt ind som danskernes næststørste musicalfavorit, og vi får Kaya Brüel som solist i 80'er pophittet "Sui Sui". 

Disse seks solister går igen showet igennem, mens Søren Pilmark bare dukker op én gang, men hvilken gang. Hans "American Dream" fra "Miss Saigon" er en showstopper af dimensioner og serveres som sidste nummer inden pausen med overlegen elegance af en entertainer af format.

Hele showkoncerten afvikles på under to timer inkl. pause, og er næsten uden svage punkter, omend det ikke kan skjules at de danske popsange fra "Elsk mig i nat" og "Shubidua" falder i gennem i kvalitet i forhold til de rigtige musicalnumre. Heldigvis har Kaya Brüel fået "I dreamed a dream" fra "Les Miserables" med (den fremgår ikke af det lille trykte program) og Bernstein/Sondheim-klassikeren "Somewhere" fra "West Side Story", så hendes talent og sceniske udstråling ikke skal lade sig nøje alene med dansk 80'er pop af den i denne sammenhæng absolut bløde mellemvare.

De ni dansere og den enkle, men effektfulde scenografi samler det hele smukt og så er der dæleme drøn på Peter Dürings seks mand store rockband. Lyden er fremragende under Gasværkets smukke kuppel og man må håbe, at teatrets nye ledelse også vil udnytte Østre Gasværk som musikteater i fremtiden.

"Gas Galla Show". Tekst og musik af Boublil & Scönberg, Lennon/McCartney, George Harrison, Larsen/Jönsson/Beckerlee, Spies/Høg/Svankier, Michael Bruun, Poul Halberg, Elisabeth Gjerluff Nielsen, Anne Linnet, Salomonsen/Kærså/Koltze, Rado/Ragni/McDermott, Høg/Aagaard/Svanekier,Färnlöf/Høg/Aagaard, Lloyd Webber/Rice, Bernstein/Sondheim, Shubidua og Kim Larsen.

Instruktion og koreografi: René Vinther . Kapelmester: Peter Düring.

Medvirkende: Solister: Nicoline Sif Møller, Kaya Brüel, Pernille Petersson, Jimmy Jørgensen, Casper Phillipson, Morten Kjær og Søren Pilmark. Dansere: Adam Tocuyo, Martin Westergaard, Johanne Østergaard, Emma Nielsen, Kamma Brauner, Lea Simonsen, Nazanin Pourzal, Helene Høier og Stine Andersen.

Spiller på Østre Gasværk Teater til 11. december.

Anmeldt 26. november (premiere).