16-11-2017

Platt-form - En smule i overkanten

Platt-forms nye show er absolut fremragende satirisk underholdning. Se det!

* * * * * 

Kære læser. Hvis du skal se ét show i København denne vinter, så lad det være trioen Platt-forms fuldkommen mesterlige og vidunderligt morsomme musikalske show, der spiller på Betty Nansen Teatrets annexscene Edison!

Showet, der har undertitlen "En smule i overkanten", får fem funklende stjerner her, men det er måske en smule i underkanten for der er knapt nok en finger at sætte noget som helst. Det er musikalsk, begavet og meningsfuld underholdning, serveret til noget nær perfektion af trioen Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby. De har selv skrevet det hele. De har tilmed instrueret sig selv. Den slags kan ofte være farligt, men ikke her. Balancen mellem sjov og alvor, underfundighed og frækhed, små og grove virkemidler bliver ramt lige på sømmet. Strålende.

Er der overhovedet et dødt øjeblik i det lige knapt to timer lange show (inkl. pause), så er det måske lige efter pausen, hvor det er som om showet lige skal tilbage i de omdrejninger, man sluttede på i første halvdel. Men det er sandelig kortvarigt. 

Det er Platt-forms andet show, og jeg ærgrer mig blåviolet over at have misset det første. Trioen kendes også fra radiosatire, hvor jeg må erkende at jeg ikke altid er helt begejstret, men det er altså også på scenen, at talentet foldes fuldt ud. Samspillet mellem tre venner, der tydeligvis både kender hinanden til bunds og holder af at optræde sammen, deres mimik, selvironi og smittende musikalitet fungerer perfekt. Og så har de altså noget på hjerte.

Platt-form er nok morsomme, meget morsomme, men der er holdninger bag hvert et ord. Satiren er knivskarp. Når de optræder som vrede sortklædte, tyske kulturaktivister, synger smukt om adfærden på de Sociale Medier eller optræder som virtuost, musikalsk talekor, der kommenterer på tidens varme emner, er det begavet humor på højt plan.

Latteren får frit løb i en fuldkommen vidunderlig 'improvisation' over Syndefaldet, hvor vi lige får at vide, at det altså er forskel på Skam og eksistentiel skam.

I en sang om ytringsfrihed lyder én af linjerne, at det er vores ret at tale frit, og krænke andre rigtig tit.... og en sang om retfærdighed og ligeret har et omkvæd med bittesmå, sure sko... Det hele pakket ind i swingende musikalitet.

Selv når trioen mod slutningen serverer et godt, gammeldags medley blottet for holdning og relevans, bliver det faktisk nærmest det modsatte. Det er saftsuseme godt lavet.

Der er reelt kun en eneste negativ ting at skrive om Platt-forms show; de spiller kun til 9. december! Skynd Jer at få købt billet. Der bliver hurtigt udsolgt!

"Platt-form - En smule i overkanten". Af og med Mille Lehfeldt, Laus Høybye og Jakob Fauerby.

Instruktion: Platt-form. Koreografi: Steffen Hulehøj Frederiksen. Musikalsk arrangør: Denise Stockmann. Kostumer: Nicholas Nybro.

Spiller på Edison til 9. december.

Anmeldt 15. november.

Forestillingsfoto: Natascha Thiara Rydvald.