13-09-2017

Randers Revyen - 10 års jubilæum

Energisk og underholdende jubilæumsrevy i Randers, hvor vi heldigvis får et par gode gensyn med revynumre, der har bevist deres værd.

* * * *

Randers Revyen på fiskerestauranten Pakhuset på Nordhavnen fejrer 10 års jubilæum, og det gør den i fin stil med et stærkt revyhold, som leverer en energisk og underholdende forestilling. 

Inden revyen serveres der en glimrende  middag; forretten med bl.a. varmrøget laks er aldeles udsøgt, og hovedretten med to slags kød og tilbehør, der vækkede minder om ens unge år i 80'erne, var heller ikke at kimse af, selvom man måske nok havde sat næsen op efter stedets berømte fiskebuffet, og derfor blev en anelse skuffet.

Det er så til gengæld aftenens eneste skuffelse, for revyen lever fint op til de forventninger,  man må have til et så godt revyhold som det jubilæumsrevyen præsenterer; Pernille Schrøder, Rasmus Krogsgaard og ægteparret Mette Marckmann og Jacob Morild er virkelig en stærk opstilling, og læg dertil en af landets absolut bedste revyakkompagnatører, Thomas Pakula og hans tro, trommende følgesvend Lars Wagner, der begge har været med i alle de ti år i denne, Randers Revyens seneste æra. De optræder stort set udelukkende med numre, der har været benyttet med succes andre steder, så hvad kan egentlig gå galt? Ikke så meget, og det sker da heller ikke.

Randers Revyen styres sikkert i havn i et højt, energisk tempo, bedst illustreret af Pernille Schrøders monolog "Smæk for skillingen" om lidt  kinky sex hjemme hos parret i sølvbryllups plus alderen. Teksten er sandt for dyden ikke noget mesterværk, men den går hjem, takket være hendes mildt sagt heftige præsentation.

Der er både latter og musikalitet i forestillingen, og ikke mange 'blå toner', selvom vi faktisk både får en 'klimakterie blues' serveret af en stilsikker Mette Marckmann, en herlig jazzet vise om at have ondt og være ond i sulet, sunget af en veloplagt Jacob Morild, og sandelig også et gensyn med Pernille Schrøders lille trætte statsministerblues fra Nykøbing Falster, også her leveret i overlegen stil.

Jo, det er ganske godt og først og fremmest vældigt underholdende, også selvom ikke alt lykkes 100 procent. Rasmus Krogsgaards talent for parodier er set bedre end i hans lidt for lange og idéforladte "Kendisfirmafrokost".

Til gengæld tager  Krogsgaard revanche med sit eventyrligt gode "Gi' mig et break" fra Sønderborg Revyen, et af denne revysæsons absolut største øjeblikke. 

Jacob Morild leverer en stribe meget fine små karakterer forestillingen igennem. Blandt andet som en underkuet ægtemand til 'bestyrelsesmøde' i sit eget hjem, hvor der ikke er tvivl om hvem, der har magten, og som endnu en 'under tøflen mand' på fredagsindkøb med fruen i Føtex. Et nummer fra sommerens Nykøbing F. Revy, men langt bedre her, på grund af Morilds fine karakterkomik.

Morild kan noget med sin politiske satire, og er i sit es, som slesk spindoktor med hips til både højre og venstre.

Konceptet i Randers' efterårsrevy er at man kommer med noget udefra og samler det til en ny forestilling. Jeanne Boel har som instruktør bundet buketten vældig dygtigt. Løjerne fungerer, og bedst som man savner et ensemblenummer, lukker første akt med en skøn lille sag med hele ensemblet som glade spilllemænd. Rent pjat og fjolleri,men både sjovt og hyggeligt.

Vi får også en hyldest til  Elton John, hvor især Pernille Schrøder viser sin store musikalske autoritet, og som helhed er jubilæumsrevyen præcis som den skal være; underholdende uden hverken løftede pegefingre eller de store overraskelser. En god, gedigen revyaften i godt selskab. 

Randers Revyen - 10 års jubilæum.

Tekst og musik af: Jacob Morild, Thomas Pakula, Jan Rørdam, Carl-Erik Sørensen, Asger Reher, Nikolai Majland, Leif Fabricius, James Price, Rasmus Krogsgaard, Elton John, Bernie Taupin, Joy-Maria Frederiksen, Pernille Sørensen, Gordon Kennedy, Michael Hasselflug, Mickey Pless, Mikael Neumann, Leif Maibom, Irving Berlin og Jan Svarrer.

Instruktion: Jeanne Boel. Musikere: Thomas Pakula og Lars Wagner.

Medvirkende: Pernille Schrøder, Mette Marckmann, Jacob Morild og Rasmus Krogsgaard.

Spiller på restaurant Pakhuset til 14. oktober.

Anmeldt 13. september (premiere).

Foto: Søren Pagter