02-09-2017

Ingen Panik - Live Comedy Show

Trioen fra ”klassefesten”-filmene tager på turné med et nyt comedy show, der bevæger sig meget under bæltestedet, men er morsomt over gennemsnittet. BRINGES OGSÅ PÅ BT.DK.

 * * * *

 Der sidder tre mand i et IKEA-skab!

Ja, faktisk i hvert sit IKEA-skab, model Pax af den slags, der vist nok er 2,3 af i gennemsnit pr. husstand i Danmark. De tre er skuespillerne Nicolaj Kopernikus, Troels Lyby og Anders W. Berthelsen. Det meget store brede publikum kender dem bedst fra de tre ”Klassefesten”-film, der trods tæt på sønderlemmende kritik fra en nærmest enig anmelderskare har været en stor succes i biograferne – mere end 1,6 mio. solgte billetter – og det potentiale skal man naturligvis ikke lade ligge uberørt hen. Man kan lige så godt samle guldet op, når det ligger på gaden, så det er kun naturligt at trioen strikker et show sammen og tager på turné.

De har optrådt sammen på scenen før, så show-ideen er ikke ny, men det er klart, at filmsuccesen har givet ekstra næring.

Er det så en god idé? Får publikum det de forventer? Ja, i det det store og hele gør de det. Vi får tilmed et sammendrag af de tre populære film, serveret på lige godt fem minutter, som de trailers der vist nok også meget godt opsummerer de morsomste øjeblikke i filmene, hvis man altså skal tro anmelderne – for jeg har nemlig ikke set nogle af filmene, kun de ganske morsomme trailers, og skal derfor ikke kunne sige om d’herrer Berthelsen, Lyby og Kopernikus er ofre af en snobbet filmpresse, der pr. definition ikke kan lide danske komediefilm. Sammendraget slutter selvironisk med, at de tre muligvis ikke ved, hvad der er morsomt, men de ved hvad der sælger billetter; Nicolajs nosser!

Det er meget på det plan, at showet bevæger sig. Vi er en del under bæltestedet. For meget? Ja, måske, men hvis det sælger billetter så skidt med det. Det er i hvert fald temmelig morsomt, når Troels Lyby forsøger at forklare publikum hvad den modne mand præcis ved om hvordan man pirrer kvindens erogene zoner – med Anders W. Berthelsen som model.

Tilbage til Pax-skabene. De er showets eneste scenografi og benyttes flittigt i de kvikt skiftende temaer, som vi kommer i gennem i løbet af de lige omkring to timer inkl. pause showet varer. Vi er ind og ud af de tre modne (omkring de 50 år) mænds forskellige fobier; Anders’ højdeskræk, Nicolajs klaustrofobi og Troels’ paranoia overfor edderkopper og ordet ’død’, vi oplever både frygten for at blive ældre, og de uanede muligheder alderen og erfaringen giver, og vi får et tilbageblik til Nicolajs barndom, der blandt andet kommer til at handle en del om en brunstig han-ged ved navn Albert.

Op til pausen accelererer den komiske energi til et vanvittigt crescendo, der faktisk er vildt morsomt, og de tre skal have ros for at holde et ekstremt højt energiniveau.

Tempoet falder lidt efter pausen, blandt andet fordi Nicolaj Kopernikus’ bruger lige lovlig lang tid på at fortælle om 50-års krise og drømmen om noget, der nærmest er evigt liv, og det hele slutter næsten hvor det begyndte; med tre mand i et IKEA-skab. Nu er skabene dog lagt ned som var det ligkister og vi følger de tre venner på deres sidste rejse. På den måde sluttes ringen.

Den tætte kemi mellem de tre venner (gennem 27 år) mærkes, og forplanter sig til salen. Man kan mærke, at de kan lide hinanden og selv har det sjovt. Det er et meget godt udgangspunkt for, at publikum også får en god aften. Deres show er bestemt morsomt over gennemsnittet, især hvis man ikke er alt for snerpet. Efter seks indledende aftener på Bremen Teater i København kommer ”Ingen panik – Live Comedy Show” det meste af landet rundt de næste små to måneder. 

”Ingen Panik – Live Comedy Tour”. Af og med Nicolaj Kopernikus, Anders W. Berthelsen og Troels Lyby. Turnerer til 23. november.

Anmeldt 2. september på Bremen Teater, København. 

Foto: Hans Bach.