07-04-2017

Bakken ligner sig selv

Korsbæk på Bakken var en kæmpenyhed og et stort boost for den gamle forlystelsespark i Klampenborg, og det er stadig den primære attraktion - udover syngepigerne og Cirkusrevyen.


Det er tidligt på sæsonen, det er køligt og blæsende og der er ikke meget liv på Dyrehavsbakken eller bare Bakken, som den gamle forlystelsespark i Jægersborg Dyrehave i Klampenborg ynder at kalde sig selv.

Det sted, der er liv sådan en kølig fredag tidligt på dagen, er i Korsbæk på Bakken, den enestående by, der er en hyldest til Lise Nørgaard og Erik Ballings ikoniske tv-serie "Matador", og med sin levendegørelse af de elskede figurer har betydet et kæmpe boost for den, må vi nok være ærlige og sige, hensygnende forlystelsespark.

Korsbæk på Bakken er netop gået ind i sin tredje sæson, da Bakken åbnede 30. april og selvom der endnu ikke er fuldt skuespillerhold på, så henrykker dem der er der det lille frokostpublikum i Korsbæks restauranter med sjovt rollespil. Dels improviseret, dels med spillescener fra den ægte vare. Korsbæk er troværdigt lavet og er så absolut attraktionen herude, i hvert fald inden vejret er rigtigt godt og indbyder til de andre dyder, som Bakken har; muligheden for at kombinere en hyggelig skovtur med lidt tivolipark med gynger, karusseller, gavespil, enarmede tyveknægte - som slet ikke er enarmede mere, men udstyret med en kønsløs knap og nogle beeep-lyde.

Pjerrot er her stadig til at underholde de mindste, og nede i hjørnet i Ølgod spiller dansktop-navne stadig op til en svingom i folkelighedens navn.

Hvor Tivoli inde i København er sophistikeret er Bakken vel nærmest det stik modsatte. Hofretterne er 'buffet', spis så meget du kan for så små penge som muligt, 'stegt flæsk ad libitum' og den slags. Vi er endog meget langt fra Tivolis honette ambitioner om grøn bæredygtighed og Michelin-aspiranter i restauranterne. 

Dog skal det siges, at det niveau, der er lagt på spisestederne i Korsbæk-delen af Bakken, så langt overgår resten af Bakken, og selvom priserne her også er højere, så er det grundlæggende godt køkkenhåndværk og gode råvarer, der berettiger priserne. 

På forlystelsesfronten er der ikke sket noget nyt på Bakken til i år. Nogle enkelte, bedagede maskiner er smidt ud til storskrald og erstattet af noget nyt, der virker, men ellers er det same same...

To af Bakkens andre store attraktioner, udover Korsbæk, er den umådeligt hyggelige sangerindepavillon, Bakkens Hvile, hvor der er premiere på årets show 17. maj (anmeldes her på sitet) og naturligvis Danmarks største sommerrevy, Cirkusrevyen (premiere 18. maj og anmeldes også her på sitet). Bakkens Hvile har sit helt særlige stampublikum, der bare elsker den folkelige underholdning, og revyen, ja, den trækker hvert år mere end 100.000 gæster til Bakken med sit stort anlagte og altid flotte og underholdende revyshow.

Det kan godt være, at Bakken virker lidt slidt og mærkeligt ude af trit med tiden, men Bakken er faktisk stadig et rigtigt hyggeligt sted at samle børnefamilien om en udflugt, der ikke behøver at koste en halv ubåd, og der er nogle charmerende udskænkningssteder, der gør Bakken til en fin sommerudflugt for hele familien. Men det skal helst være nogle grader varmere end i dag. 

I takt med at jeg kommer rundt til steder og seværdigheder i Danmark, skriver jeg om dem her på sitet. Det er dog stadig teater og revyer, der har mit primære fokus.