04-08-2017

Sommerlyst Revyen 2017

Korsør har fået sin egen sommerrevy i den charmerende gamle Sommerlyst Jagtkro, hvor operadivaen Susanne Elmark stjæler billedet.

* * * 


Jeg har engang fået at vide, at operasangere er nogle af de mest vittige mennesker, der elsker at lave sjov og ballade - også med deres egen metier. Jeg kender da også nogle stykker, som er rigtigt, rigtigt morsomme at være sammen med. Hvordan Susanne Elmark, operastjerne i både ind- og udland, er havnet på landets nyeste, og måske mindste revyscene på den mere 150 år gamle jagtkro Sommerlyst udenfor Korsør, som 'special guest star', som det hedder i program og på plakat, aner jeg ikke. Men dér står hun altså. Skøn at skue, med en stemme, der klinger umanerligt skønt og med en klædelig selvironi, når hun både alene og sammen med det øvrige revyhold slår tonen an til en hyggelig aften.

I følge programmet har Susanne Elmark som purung spillet amatørrevy i Birkerød, så det ligger sikkert et sted i blodet, det med revyen.

Inden vi kommer i gang med løjerne på den mikroskopiske og interimistiske scene, spiser publikum en tre-retters menu, som de godt kan være bekendt på jagtkroen, og kom gerne i god tid til at indsnuse kroens atmosfære og historie. På alle væggene hægger fuglekongeplatter, der går endnu længere tilbage end til den nuværende kros tid, og sandelig om ikke også Dronning Margrethe har malet to plaketter, der pryder en væg ved indgangen.

Det har de så et nummer om - sådan delvist i hvert fald - i revyen, som vi må være ærlige at sige ikke lever op til Susanne Elmarks niveau, selvom der især inden pausen er både sjove og især musikalsk vellykkede indslag.

Sommerlyst Revyen er på mange måder ulig noget andet man har set meget længe; ud over en operadiva på slap line, har man også en blind kapelmester, Kim Preuthun, men det mærker man intet til, når først han sidder ved tangenterne og giver solisterne de bedste musikalske vilkår at boltre sig under.

Revyens primus motor, Martin Ahlehuus, er selv på scenen og har skrevet de fleste numre. Begge dele med blandet held. Præcis lige som det er tilfældet med Dinna Hæklund og Benjamin Lundberg, er det bedst når han synger. Trioen optræder i revygruppen PEP, og kender og klæder hinanden fint, men de ville ikke have klaret aftenen uden Susanne Elmarks professionalisme.

Hun synger et par fyrrige arier; "O mio Babbino Caro" af Puccini og Adeles lattercouplet fra "Flagermusen", og hun glider også ind i ensemblet, bl.a. i den friske duel "Alt hvad du gør, kan jeg gøre bedre" fra "Annie Get Your Gun" med fint modspil fra en på forhånd slagen Benjamin Lundberg, der har en sangeruddannelse og hænger fint på.

Han er en trutmundet Trump, overfor Dinna Hæklunds skuffede Hillary i en duet, hvor det afsløres at han vandt fordi han 'did it My Way' på Sinatras gamle klassiker. Nummeret glider elegant over i "The First Lady is a Trump" med Elmark som førstedamen Melania. Inden pausen er hele ensemblet frustrerede billister i et både velskrevet og musikalsk elegant nummer om rotteræset på vejene. Revyens bedste egentlige revynummer.

Niveauet falder desværre noget efter pausen; især er den gal med teksterne. Der er spændende og gode ideer, men de forløses ikke godt nok. Dinna Hæklunds Kundby-pige, der skifter mellem den hårde og kolde potentielle terrorist, og det milde og blide påståede offer, har bestemt potentiale, og det har også hendes samfundskritiske monolog om Maren, der sidder alene på sin 89 års fødselsdag, svigtet af sønnen, og overladt til skæbnen af både hjemmehjælp og ældrepleje, indtil Thyra Frank dukker op i hendes drømme som den sande frelser. Oh my God!

Også efter pausen er det godt at Susanne Elmark er på banen med et par sange fra "Den glade enke", for de går altid rent hjem, og holder stemningen oppe.

Sommerlyst har potentiale til at blive et rigtigt hyggeligt revysted om sommeren, og det er i det hele taget et både sødt og sympatisk hold, der får lov at starte hvad der forhåbentligt kan blive en fast tradition i Revydanmark.

Sommerlyst Revyen 2017.

Tekst og musik: Kim Preuthun, Martin Ahlehuus, G. Puccini, Carsten Hede, Morten Holm-Nielsen, Preben Kaas, Irving Berlin, Thomas Malling, Johann Strauss d.y., Jacques Revaux, Richard Rodgers, Lars Kanit, Carl Nielsen, Aram Chatjaturjan, Marco & Blicher, Benjamin Lundberg, Georges Bizet, Franz Lehar, Staffan Bjerstedt, Fini Høstrup, Per Damgaard, Sebastian Bagergaard og David Benoit.

Kunstnerisk konsulent: Dan Schlosser. Koreografi: Dinna Hæklund. Kapelmester: Kim Preuthun.

Medvirkende: Susanne Elmark, Dinna Hæklund, Benjamin Lundberg og Martin Ahlehuus.

Spiller på Sommerlyst Jagtkro i Korsør torsdag-søndag i hele august.

Anmeldt 3. august (premiere).

Foto Klaus Forlev, fra en optræden på Ledreboprg Slot.