10-06-2017

Zirkus Nemo - Zirkus for voksne 2017

Søren Østergaard er helt på toppen igen i år i sit vanvidszirkus, der får en stadigt større 'menighed' af dedikerede fans.

* * * * *

Det bliver en kort anmeldelse af Zirkus Nemo anno 2017. Kort fordi ord reelt set ikke kan beskrive det, der sker i den lille manage i Søren Østergaards sort-røde telt, som netop  nu har lagt til på Tangkrogen i Aarhus, hvor det ligger indtil 1. juli.

Som komiker eller klovn, kald det hvad du vil, er Søren Østergaard uforlignelig. Hvad enten han optræder som målermanden Heine Heine Heinesen, som den elskede Bager-Jørgen eller rystende nervøs tjekkisk dukkespiller, så er han guddommelligt morsom.

Man kan mene, at figurerne på en  måde er skåret over den samme læst, at de er mere ens end du kunne og burde være, men kors i skuret, hvor er det morsomt når Østergaard folder sig ud. Fuldkommen afvæbnende i sit totale vanvid.

Jeg sad i aftes i teltet og tænkte på, hvad de indhyrede internationale artister egentlig tænker, når de opdager hvad det er de har sagt ja til? Taler man i  internationale artistkredse om 'ham den lange skøre oppe fra Danmark'? Er det attraktivt at optræde i Zirkus Nemo, udover at det er seks måneders løn for ikke så meget arbejde? 

Hvorom alting er; det lykkes hvert år Søren Østergaard at tiltrække fremragende artistnumre til Nemo.  I år er det søløvedomptøren Ingo Stiebner og hans ven Labby. Den ligner en 200 kilo tung dræbersnegl i charmerende udgave og holder man af dyrenumre er det topklasse. 

Den forrygende spanske jonglør Picaso Jr. spytter bordtennisbolde og smider med tallerkner så man taber både næse og mund, og endelig har de ukrainske akrobater Crazy Flight to numre, hvor især det sidste tager vejret fra én.

Som sædvanlig har Søren Østergaard en sidemand med i teltet. I år er det skuespilleren Michel Castenholt, der ser ud til at trives som en af Labbys præmiesild i en tønde vand. Han optræder selvfølgelig som sin fra børne-tv kendte figur Vera, der her rent faktisk leverer et rigtigt tryllenummer, og så er han helt perfekt sammen med Østergaard som Danmarks (vist nok) sidste siamesiske tvillinger. De lever som hund og kat, har vidt forskellige interesser og skændes som et guldbrudepar. Sikke et nummer!

Faktisk får vi allerede en lille perle i forestillingens indledning, hvor Søren Østergaard, båret på ryggen af ældgammel kvinde- skal ses, kan ikke lige beskrives - præsenterer dresserede rollatorer i manegen.

Zirkus Nemo er igen i år vildt og vanvittigt. Crazy komik fra absolut øverste hylde, tilsat en lille knivspids ægte cirkuspoesi. Det kunne tydeligt mærkes på  publikum på Tangkrogen, at de elsker Søren Østergaard og at han nærmest har skabt sig en menighed  af dedikerede fans, som vokser støt; dem der ser Zirkus Nemo for første gang i år må bestemt få lyst til at vende tilbage.

Zirkus Nemo - Zirkus for voksne.

Af og med: Søren Østergaard, Michel Castenholt, Laura Kvist Poulsen, Ingo Stiebner, Crazy Flight og Picaso Jr.

Zirkus Nemo har turneret siden 26. april, og ligger på Tangkrogen i Aarhus til 1. juli, derefter går turen til Middelfart, Svendborg, Odense, Nykøbing Sj., Sakskøbing og København (Charlottenlund Fort) frem til 16. september. Se turneplanen på zirkus-nemo.dk.

Anmeldt 9. juni i Aarhus.

Foto: Steen Brogaard