07-05-2017

Godaften Kerteminde!

I dag er udkommet noget så sjældent, efterhånden, som en cd med revysange. Det er Kerteminde Revyens faste kapelmester Peter Bom, der har samlet 16 perler fra de seneste ti års revyer i Kerteminde.

Jeg erindrer ikke hvornår der sidst er blevet udgivet en plade (LP, CD) med revysange. Engang var det meget almindeligt, dengang i de go'e gamle dage blev de bedste revyviser som oftest udgivet og var tit lige så populære som tidens dansemusik og popsange. Men det må være meget længe siden, det sidst er sket. I dag må vi 'nøjes' med de årlige dvd-udgivelser af Cirkusrevyen, men det er jo et helt andet - og i øvrigt udmærket - format.

Peter Bom, gennem de seneste seks år kapelmester i Kerteminderevyen, har sat sig for at forevige et par gode håndfulde af sine egne bedste melodier fra perioden 2010-16, indspillet til lejligheden af de originale kunstnere. "Godaften Kerteminde!" præsenterer således et udvalg af viser, satire, parodier og bare gode sange, skrevet af en stribe forskellige forfattere, som tilsammen giver et glimrende overblik over hvad man diskuterede og lavede satire over i de pågældende år.

Det er anderledes at høre sangene på cd end at høre dem i teaterrummet, med publikums reaktioner og det nærvær, det giver, men det giver også en kærkommen mulighed for at få nogle nuancer i såvel tekst som musik med, som man måske lader passere i nu'et. Det er altså på alle måder beundringsværdigt det projekt, som Bom har sat i søen.

Det er blevet til 16 sange i alt. Alle får en lille, kort introduktion med på vejen, indtalt af journalisten Svend Novrup, som fortæller om årstal og baggrund. En glimrende løsning, for jeg havde jo allerede siddet fortvivlet og kigget på coveret og forbandet min manglende hukommelse, når det kommer til årstal; sangene kan jeg godt huske, men hvornår...? Det fortæller fortælleren.

Det har givetvis været svært at vælge blandt et ganske omfattende materiale, og det er pudsigt, at Peter Bom har valgt at tage en sang med, som faktisk blev sorteret fra i sidste øjeblik sidste år, hvor Kerteminderevyen ramte plet på alle måder og blev kåret til årets revy både til Revyernes Revy og Charlies Revygalla. Nummeret vi aldrig fik at høre hedder "Les Musérables" og synges af Trine Gadeberg og Kim Hammelsvang. På den måde får man også tilføjet en vaskeægte raritet til samlingen.

"Godaften Kerteminde!" kan kun anbefales. Albummet kan købes på Itunes, og ønsker man et godt, gammeldags fysisk eksemplar - det tror jeg mange revypublikummer vil - så kan det bestilles på kontakt@peterbom.dk. Formentlig vil det også være muligt at købe cd'en til Kerteminderevyen 2017, der får premiere 4. juni på Tornøes Hotel, og hvor der i øvrigt er rift om billetterne!

"Godaften Kerteminde!". 16 sange fra revyen (2010-16). Musik af Peter Bom. Tekster af: Therese Fabricius, Jantzen/Aagaard, Mei Oulund, Lone Selmer Roar, Arne Forchhammer, Thomas Wivel, Jacob Højlev Jørgensen, Ole Moesgaard Hansen, Jens Andersen, Pernille Plaetner, Morten Holm Nielsen, Andreas Garfield, Garfield/Schjødt og Kristian Holm Joensen.

Kunstnere: Kim Hammelsvang, Hanne Hedelund, Jens Andersen, Sofie Pallesen, Marie Mondrup, Natali Vallespir Sand, Susan A. Olsen, Mogens Rex, Trine Gadeberg, Mads Nørby og Svend Novrup (fortæller). Musikere: Peter Bom, Morten Lundsby, Frederik Damsgaard, Martin Rimi, Troels Skovgaard. Kor: Trine Gadeberg, Marie Mondrup og Peter Bom.

Udgivet på Gateway Music. www.peterbom.dk.