07-04-2017

Forældremødet

Intens, livsklog og underholdende stoleleg for voksne på Bådteatret.

* * * * (fire af seks stjerner)

Der er forældremøde i 9. b. Vi, der selv har børn, kender godt situationen og typerne i Line Mørkebys lille forestilling er godt ramt på kornet. De velmenende, de brovtende, de smarte og dem, der helst ville være alle mulige andre steder, fordi de ikke føler sig spor godt tilpas i selskabet,

Der er også børnene, dem følger vi sideløbende. Den fattige dreng Jasper, den kvikke Silja, der er fremme i skoene med både festerne og drengene, og bitchen Fie, der bestemt ikke har det fra fremmede.

En episode i skolen mellem de tre unge ender som et tema på forældremødet, og det kalder på hele registret, ikke mindst det sociale, økonomiske aspekt, for Jaspers mor har ikke råd til at betale de 200 kr. til klassekassen, og da slet ikke til at erstatte en MacBook til 11.200 kr., præcis samme beløb som Jaspers efterskole vil koste, når der nu er givet tilskud.

"Forældremødet" er produceret af Teatret St. Tv. som tredje forestilling i en samfundstrilogi. Jeg har desværre ikke set de to første, men dette er i hvertfald en fin, lille forestilling på blot 55 minutter. Teatrets to ledere Betina Grove og Marianne Søndergaard er på scenen suppleret af Kit Maiken Mortensen, og de deler et lille hav af roller, som forældre, lærer, og de tre unge. Med små midler, sproget, og en hue og et par briller, springer de rundt mellem karaktererne, bogstaveligt talt fra stol til stol. Lidt forvirrende, men det er lykkedes instruktøren Rolf Heim, at få styr på tingene, så det hele giver fin mening.

Spændende musik, og nogle intense sange krydrer forestillingen, som byder både på stof til eftertanke og kalder på smilet. Ikke mindst fordi man kan genkende de voksne så godt. Pointen er godt tænkt; det er de unge, der bedst forstår at pakke fordommene til side og få løst problemerne, mens de voksnes ævl og kævl ender i den rene hønsegård.

De tre skuespillere er alle glimrende, og det er især svært ikke at knuselske Betina Groves fattige, men stærke Jasper. "Forældremødet" er en  god tekst, velspillet og ganske enkelt godt teater.

"Forældremødet". Af Line Mørkeby.

Instruktion: Rolf Heim. Scenografi/lysdesign: Raphael Solholm. Komponist: Sune Skuldbøl Vraa.

Medvirkende: Marianne Søndergaard, Kit Maiken Mortensen og Betina Grove.

Produceret af Teatret St. Tv.. Spiller på Bådteatret til 20. april.

Forestillingsfoto: Per  Morten Abrahamsen.