24-03-2017

City singler - Taget på sengen

Det fjerde show med de frivole fruer holder desværre ikke de foregåendes niveau.

* * (To stjerner af seks)

Jeg kunne rigtigt godt lide de første shows med City Singler. Jeg kan desværre ikke særligt godt lide deres nye, og fjerde, show, der har fået undertitlen "Taget på sengen".

Det er som om pigerne - de har et nummer om at kvinder er 'piger' og mænd er 'mænd' - er løbet tør for ideer. Der er lidt for meget af det samme, og lidt for lidt af det gamle. I de første shows gav kvartetten noget af sig selv, der var et kvikt selvironisk glimt i øjet; talte de virkelig om deres egne liv og egen hverdag, eller var det blot 'fundet på'. Her er vi ikke i tvivl. Det er fundet på til lejligheden. Det er bare ikke godt nok fundet på.

I det trykte program skriver instruktørerne Kasper Le Fevre og Preben Kristensen, at man havde materiale til et show på seks timer, og at det sværeste var at vælge mellem alle de sjove ideer og tekster. Det er noget af en påstand. Hånden på hjertet, så fornemmer man nærmere, at der er materiale til en time, men som 2. akt skrider frem føles det som om showet varer seks timer.

Udskiftningen i kvartetten er mærkbar. Anne Sofie Espersen og Sofie Stougaard har erstattet Sofie Lassen-Kahlke og Anne Louise Hassing, mens Trine Gadeberg og Kaya Brüel holder ved. Måske er det bare mig, men det føles altså lidt som om, der er gået 'pigefnidder' i den. Det er lidt for meget 'de gamle' og 'de nye'. Kort sagt, kemien mellem de fire piger, der var en meget væsentlig del af de første shows succes, mangler.

Er det da helt galt fat med City Singlerne? Nej, der er heldigvis stadig en del at glæde sig over. Som skrevet ovenfor; en times tids fine numre. En fiks åbning, der lover godt, en sjov sketch om udfordringerne ved tør hud og ikke mindst ved at finde en løsning på problemet. Et ret skægt nummer, hvor de fire er Disney-prinsesser på Jobcenter. Havfruen Ariel på invalidescooter søger kontakthjælp, Belle har fået tæv af udyret - én gang et udyr, altid et udyr, Jasmin er blevet stoppet ved grænsen, men sniger sig ind via Sverige i burka, og Elsa fra Frost afslører at hun er lesbisk og vil prøve at score den lille prinsesse Isabella, da de tre andre opdager, at fremtiden kan sikres ved at score en af de utallige danske prinser.

Det er også ret sjovt når de optræder i deres respektive hjemegnes folkedragter i første akts finale og afslører frække historier. Vidste I at når en vestjysk pige giver en fyr sit nummer, så er det ikke nummeret til mobilen, men et GPS-koordinat, så han kan finde frem til hende?

Alt dette er fra første akt, som faktisk er helt ok. Efter pausen tipper læsset og der er meget langt mellem snapsene. Trods et ganske skægt nummer, hvor Trine Gadeberg og Kaya Brüel kommenterer VM i friblødning, og en sang om bind, tamponer og menstruation, hvor især Sofie Stougaard tager kegler, så virker anden afdeling usædvanligt blodfattig.

Der kommer en lille opblomstring i slutnumrene om at balancere i stiletter på brosten og om at elske en rigtig varm og bamset farkrop, men ellers er det de sædvanlige små videoklip på storskærm der er morsomst - et trick som City Singlernes brødre i ånden Den Nøgne Sandhed jo også benytter sig af.

Lydmanden havde denne premiereaften i Tivolis Glassal fået skruet lige højt nok op, og mange af sangteksterne i fællesnumrene fortabte sig i mudret mumlen. Det problem er der mulighed for at løse, og hvis chancen byder sig, så ville det ikke gøre noget, hvis man skar showet med en god halv time.

"City Singler - taget på sengen". 

Tekst og musik af: Vase & Fuglsang, Ebbe Ravn, Kasper Le Fevre, Jan Svarrer, Søren Anker Madsen, Rasmus Søndergaard, Ole Kibsgaard, Ole Bramsen, Sune Gylling Æbleø og City Singlerne selv; Kaya Brüel, Trine Gadeberg, Anne Sofie Espersen og Sofie Stougaard.

Instruktion: Kasper Le Fevre og Preben Kristensen. Scenografi og kostumer: Kirsten Brink. Koreograf: Peter Friis. Illustrationer: Mikkel Stubbe Teglbjærg. Videoproduktion: Rasmus Krogsgaard.

Medvirkende: Kaya Brüel, Trine Gadeberg, Anne Sofie Espersen og Sofie Stougaard.

Spiller i Tivolis Glassalen til 29. marts. Derefter landsdækkende turné frem til 27. maj.

Anmeldt 23. marts i Tivolis Glassalen.