18-02-2017

Frækt, flabet og charmerende

* * * * (fire stjerner af seks)

Da showkvartetten Den Nøgne Sandhed havde premiere på deres nye show i sidste uge på Bremen Teater i København var jeg forhindret. Derfor måtte jeg benytte den første mulighed for at se dem i rimelig køreafstand hjemmefra, og det var så i aftes i Portalen i Greve.

Det er faktisk rigtigt godt, at se shows som dette i selskab med det publikum, showet er skabt til, i stedet for at se det til en premiere med inviterede 'venner af huset'. Her sidder man jo i salen (næsten udsolgt!) blandt mennesker, der alle har valgt at købe en billet. Deres reaktioner er interessante at aflæse. Det er en blanding af mennesker, der enten så det første show for et par år siden, og var så glade for det, at de skal 'se det nye', eller har læst om drengene, og nu skal ind og se dem live, uden præcis at vide hvad der venter.

Jeg tror også, at der i Portalen i aftes var nogle enkelte, der troede at de var til noget Linie 3-agtigt og måske blev lidt overraskede over at høre sange som 'Min pik er ok' og at se Mikkel Schrøder Uldals bare røv. Stemningen var god i salen, uden at være det 'bedste publikum vi nogensinde har optrådt for'-agtig, og det var sjovt nok kvinderne, der lo mest og højest. Måske kender de os mænd bedre end vi vil vide af.

"Den Nøgne Sandhed - Klædt af til skindet" tager tråden op direkte efter det første show. Samme ramme, samme udgangspunkt. Fire nær-midaldrende mænd med en indre drengerøv, der trænger sig på. Tekster baseret på deres egne livsoplevelser - tilsat en hel del fri fantasi, må man håbe. Lige på og frækt, flabet og charmerende. De fleste af kvartettens numre starter ét sted men ender et helt andet. Det gælder for eksempel når Farshad Kholghi begynder at fortælle om at have fået en kone (fra Jylland) og to børn, han elsker, og så får bevæget sig ud af en rablende tangent, der kommer til at inkludere både hans thailandske psykoterapeut Louise Pingpom og en jysk bonde, der holder mandekursus og ikke mindst en drægtig ko, der hedder Mathilde! 

Farshad er en vulkan af komisk energi med et afsindigt kropssprog. Et af få numre, der ikke er et musiknummer, men som alligevel rummer stor komisk musikalitet.

De fire mænd i Den Nøgne Sandhed; udover Farshad Kholghi er det Mikkel Schrøder Uldal, Gordon Kennedy og Joachim Knop, har defineret deres roller meget klart, og de holder dem gennem hele showet. Er der lidt for mange gentagelser om vigende hårgrænser og søvn apnø? Jo, det er der nok. Men det lever vi med for serveringen er fin og underholdningsniveauet er højt.

I lighed med det første show optræder de fire i adskillige filmsekvenser som deres koner. Det er vældig sjovt, både første og fjerde gang, mens den kulminerende husmorstrip måske var sjovere på idémøderne og under prøverne end in real life. 

Anden halvdel af showet er klart den bedste, og starter med et latterbrag af de store når de fire herrer danser græsk Zorba iført nøgendragter - ja, det vil sige....nå ikke afsløre noget! 

Mikkel Schrøder Uldal synger og spiller fremragende i en sang om skilsmisse og et langsomt farvel, mens Gordon Kennedy er ovre i den gakkede afdeling i sin sang om frieri og prutter med ledsagende film på storskærmen. Joachim Knop, der jo er operasanger, har en forrygende arie om at være blækspruttefar med ADHD og Farshad fyrer den igen af med enorm energi om at være på Tinder og være liderlig!

Sjovest og bedst er det når Gordon Kennedy og Mikkel Schrøder Uldal parodierer danske sangstjerner, der synger børnesange; Lukas Graham og DAD med flere sidder lige i skabet!

Det skal i øvrigt ikke forbigås, at kvartetten selv spiller (det meste af) musikken og gør det ret godt, og så har de fået Jacob 'Jønne' Nielsen med på elguitar til lige at give det et twist af rock'n roll. 

Ikke alt fungerer lige godt. De to omgange 'Mand og monopolet' med parodier på kendte danskere, der ringer ind til radioen for at få svar på et dilemma er ikke sjove nok. Én omgang havde været rigeligt. 

Alt i alt lever Den Nøgne Sandhed op til forventningerne fra det første show. Det er topmusikalsk og meget underholdende. De lægger ikke skjul på, at en tredje turné allerede er i støbeskeen. Der må de gerne ryste posen lidt mere.

"Den Nøgne Sandhed - klædt af til skindet". Et musikalsk comedy show af og med Mikkel Schrøder Uldal, Farshad Kholghi, Joachim Knop og Gordon Kennedy med teksthjælp fra bl.a. Vase & Fuglsang.

Musiker: Jacob 'Jønne' Nielsen.

Instruktion: Line Krogholm.

Turnerer landet rundt indtil 1. april.

Anmeldt 17. februar i Portalen, Greve.