26-11-2016

Et herligt juleeventyr

* * * * * (fem stjerner af seks)

For nyligt blev Eventyrteatret for tredje år i træk kåret til 'Byens bedste børneteater' af AOK, og den hæder lever teatret til fulde op til med deres juleforestilling "Et juleeventyr", der spiller i Tivolis Glassalen frem til 18. december.

Var den store forestilling i efterårsferien vellykket, så er den korte, intense juleforestilling nærmest en triumf for teaterskoleteatret.

Det er igen Gunvor Reynberg og Christian Dahlberg der står for manuskript og musik, og i år har de valgt at bearbejde Charles Dickens' klassiske "Et juleeventyr" om den ondskabsfulde, gamle gnier Scrooge, her kaldet Ebbenisse Skrut. Han bliver i drømme bliver opsøgt af sin afdøde partners genfærd, som i efterlivet bærer på et åg på grund af sit onde og griske liv. Han opfordrer Skrut til ændre sin attitude og vise næstekærlighed for at undgå samme grumme skæbne. Samme nat opsøges Skrut af de tre juleånder; fortidens juls ånd, nutidens juls ånd og fremtidens juls ånd. De lader ham se tilbage og frem i tiden, og får ham til at forandre sig, så det til sidst bliver en glad og lykkelig jul for alle.

Forlægget er en strålende og eviggyldig fortælling om næstekærlighed, og de 18 nye sange er ramt lige på kornet og digter med på historien. Forestillingen varer præcis en time. Det er en perfekt længde, for der er ikke plads til afstikkere. Historien fortælles stramt og præcist. Børnene i salen når ikke at kede sig et øjeblik, og børnene (og de unge) på scenen leverer endnu en gang præstationer, som man ikke kan andet end beundre. Hvor er de dog allesammen fantastisk dygtige, søde og charmerende.

Især ét nummer, Skruts natlige møde med kompagnonens martrede genfærd, er en sand showstopper, der fortjent fremkaldte flere minutters højlydt applaus fra et begejstret premierepublikum. Hatten af for Mathias Hartmann (genfærdet) og Daniel Vendelborg (i hovedrollen som Ebbenisse Skrut); den sad lige i skabet!

Ikke kun de to, men alle de medvirkende er superdygtige, og forestillingen appellerer bestemt ikke kun til små børn. Mine egne næsten voksne senteenagere var stærkt begejstrede, så tag bare hele familien med ind og nyde det herlige juleeventyr.

Bonusinformation: Forestillingens sange er indspillet på cd, og kan købes på stedet, og teaterbilletten giver adgang til Tivolis stemningsfulde julemarked.

"Et juleeventyr". Musical af Gunvor Reynberg (tekst og sange) og Christian Dahlberg (musik) baseret på Charles Dickens klassiker af samme navn.

Instruktion: Bo Skødebjerg. Scenografi: Kirsten Brink. Kostumer: Christine Brincker. Koreografi: Vivi Siggaard.

Medvirkende: Børn og unge fra Eventyrteatret.

Spiller frem til 18. december i Glassalen i Tivoli.

Anmeldt 16. november (premiere).

Forestillingsfoto: Ole Mortensen.