18-11-2016

Lette vinterløjer i Aalborg

**** (Fire stjerner af seks)

Aalborgs vinterrevy er den største af udenfor sæsonen revyerne, der primært nyder godt af numre, der tidligere har vist deres værd i andre revyer. Revyholdet er godt og solidt, der er fire kønne, unge dansepiger, en dygtig og alsidig artist og en velspillende trio under ledelse af en af Danmarks absolut bedste revykapelmestre Morten Wedendahl.

Årets revy markerer Rasmus Krogsgaards debut som revyinstruktør, og den opgave slipper han glimrende fra. Revyen leveres i et kvikt tempo og har en god balance, hvor anden akt er lidt bedre end første. Krogsgaard er også selv én af revyens fire skuespillere og er på scenen i ikke færre end 15 af de 21 numre, til gengæld har han, årets revyforfatter 2016, kun valgt en lille håndfuld af egne tekster.

De fleste numre har været opført tidligere, primært i Sønderborg og Nykøbing Falster revyerne, og fordelen ved det er, at her er tale om numre, man præcis ved hvad kan. Det er ikke helt uvæsentligt i en revy, der spiller i julefrokostperioden, og selvfølgelig er strikket sammen, så den tilgodeser et publikum, der inden forestillingen har taget godt for sig af den omfattende buffet, og sikkert også har fået godt med øl og Aalborg snaps indenfor vesten.

Den præmisse til trods, har Krogsgaard stykket en revy sammen, som ikke kun lefler for den laveste fællesnævner.

I revyens første akt brillerer Randi Winther som en lidt grå indsamler-kvinde, der engang havde drømme om at blive sangerinde. Drømmen udleves i korte show flashes, og nummeret har en fin lille morale om at vi skal turde tage chancen inden det er for sent. Fint nummer. Godt udført med hjælp af Rasmus Krogsgaard, artisten Alexander Arli og balletten.

VIcki Berlin kan som ingen anden give den som snotdum, teenage-blondine, og tager kegler i en monolog med udgangspunkt i danskhedstesten, mens store, joviale Hans Holtegaard - revyens lokale, nordjyske islæt - giver den som ægte nordjyde i flere figurer, både med trailer og som vært for de køwenhavnske akademikere, der er blevet tvangsudflyttet til Nordjylland.

Artisten Alexander Arli er god til både at springe badut og jonglere, og så kan han gå til hånde i flere numre, når der er behov for det. Det samme gælder de fire purunge dansepiger fra House of Dance. 

Revyens bedste og mest originale nummer står Rasmus Krogsgaard for i sit eget "En lækker lille skattesag", der også efter min mening var det bedste nummer i sommerens Sønderborg Revy, her sødt suppleret af Vicki Berlin.

Der er også plads til både plat og pjat, så balancen er god.

Alt i alt byder Aalborg Vinterrevy på god, gedigen, dansk revy. Lette vinterløjer med et tvist, og dygtige folk på scenen.

Aalborg Vinterrevy.

Tekst og musik: Rasmus Krogsgaard, Morten Wedendahl, Vicki Berlin, Thomas Mørk, Anders Lundorph, Jens Krøyer, Vase & Fuglsang, Carl-Erik Sørensen, Kenneth Sichlau, Jørgen Lindemann, Thomas Pakula, Leif Maibom, Peter Oliver Hansen, Mette Lisby, Jesper Bæhrenz, Henrik Lykkegaard og Flemming Jensen m.fl.

Instruktion: Rasmus Krogsgaard. Scenografi: AKKC. Kostumer: Ing-Britt Niss. Koreografi: Kathrine Lundorff/House of Dance. Kapelmester: Morten Wedendahl.

Medvirkende: Randi Winther, Vicki Berlin, Hans Holtegaard, Rasmus Krogsgaard, Alexander Arli og House of Dance-balletten (Mie Busk, Christine Kragmann, Kathrine Lundorff og Caroline Kragmann).

Spiller i Aalborg Kongres & Kultur Center til 10. december.

Anmeldt 18. november (premiere).

Foto Peter Halskov